Kúpiť stôl na stolný tenis – e-shop

Sprievodca výberom
stolov


Stolnotenisový stôl  >  Údery v stolnom tenise

Údery v stolnom tenise

Aké údery poznáme v stolnom tenise? Naučte sa je teoreticky aj prakticky.

Sledujete občas stolný tenis v televízii, naživo, alebo ho hráte? Viete, čo je to forhend, topspin, kontradrive, alebo šlajs?

Technika nemusí byť dokonale podľa "predpisu"

Hneď na úvod. Techniku, ktorú tu predstavíme, sa hráč nemusí učiť podľa návodu. Drobné odchýlky sú možné s ohľadom na prirodzený pohyb, alebo pohybová obmedzenia každého stolného tenistu.

Základom pred každým úderom je tzv. strehová postavenie. Hráč stojí na dĺžku paže za stolom, ruku s pálkou má natiahnutú nad okrajom stola. Postoj je dôležitý pre zachytenie aj dlhšieho podania. Samozrejme, že počas hry sa postavenie mení s ohľadom na vývoj hry.

Bekhend a forhend

Pre pravákov - forhend sa hrá sprava, bekhend zľava. A ľaváci to majú presne naopak. Výrazy sú rovnaké ako u veľkého tenisu, ale tým podobnosť končí.

Údery v stolnom tenise

Dnes si krátko predstavíme základné údery v stolnom tenise. V ďalších článkoch si ich rozoberieme podrobnejšie. Z forhendu i bekhendu sa hrajú tieto údery.

  • topspin
  • kontradrive (kontradrajv)
  • šlajs
  • kontratopspin
  • flip (a flip chiquita)
  • blok (z bekhendu)
  • pink
  • servis na jednu dobu

Zdieľajte článok



Odporúčame stôly na stolný tenis






Ďalšie novinky

Outdoorový stôl na stolný tenis

Outdoor je už zabehnuté slovo označujúce všetko pre vonkajšie športovanie. A označujeme takto aj stoly na stolný tenis, ktoré sa hodia na vonkajšiu hru. Ako ich správne vybrať?

Stôl na stolný tenis na záhradu

Obľúbeným miestom, kam postaviť stôl na stolný tenis, je aj záhrada. Aký stôl si vybrať a ako ho chrániť pred nepriaznivým počasím?

Nové technológie vo výrobe pálok na stolný tenis

Každý hráč stolného tenisu vie, že kvalita hry plne závisí na dobrom výbere rakety čiže rakety. Nové technológie vo výrobe pálok na stolný tenis zaručujú pokročilým aj rekreačným hráčom vysokú rýchlosť a maximálnu kontrolu nad hrou.

všetky novinky