Kúpiť stôl na stolný tenis – e-shop

Sprievodca výberom
stolov


Stolnotenisový stôl  >  Kupujeme stôl na stolný tenis

Kupujeme stôl na stolný tenis

Podľa čoho vybrať ten najvhodnejší stôl na stolný tenis?

Nákup stola na stolný tenis nie je tak jednoduchý, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Pre niekoho je jediným rozdielom farba povrchu, ale verte nám, že rozdielov je omnoho viac.

Stôl na stolný tenis by mal vydržať niekoľko rokov intenzívneho hrania, prakticky až jednu generáciu. V mnohých telocvičniach nájdete stoly staré pätnásť, dvadsať rokov i viac. Preto pri výbere stola postupujte starostlivo.

Kde budete hrať?

Prvou a najdôležitejšou otázkou je umiestnenie stola. Budete hrať doma, alebo vonku? Z tejto otázky vyplýva základné rozdelenie stolov na vnútorné a vonkajšie, alebo interiérové ​​a exteriérové. Dôležité teda je, či bude stôl vystavený vyššej vlhkosti a poveternostným vplyvom. Ak ho chcete umiestniť von (typicky na záhradu), tak si vyberte exteriérový stôl, ktorého povrch je opatrený špeciálnym náterom, alebo vrstvou hliníka a je tak odolný voči dažďu, chladu a vetru.

U interiérových stolov je zasa dôležitým parametrom miesto. Pre bezpečnú hru počítajte s 2-3 metre okolo stola. Pokiaľ chcete stôl po hre skladať, vyberajte stoly, ktoré to umožňujú. Tiež sa pozerajte, či má transportné kolieska, ktoré jeho presun v zloženom aj nezmontované uľahčujú.

Detaily a vychytávky

Po výbere typu stola sa už môžete zamerať na ďalšie parametre, kvalitu prevedenia a prípadné užitočné doplnky. Riešiť môžete vystuženie dosky kovovým rámom (drahšie stoly ho majú a chránia ho proti prehnutiu a ďalším deformáciám), aké transportné kolieska sú použité, či majú brzdu a akou hrúbkou hlavnej dosky stôl disponuje.

A tie vychytávky?

držiaky na rakety a loptičky

možnosť sklopenia jednej polovice stola pre tréning jedného hráča

nastavenie výšky pre menšieho tenistu

Stôl za výbornú cenu - inSPORTline Balis

Stôl je vrátane rýchloupínacej sieťky, má stabilnú jednoduchú konštrukciu a masívnu dosku. Doska je z moderného materiálu MDF (medium density fibreboard), čo je v najnižšej cenovej kategórii skôr výnimkou. Stôl je určený pre hru v interiéri, pre vonkajšie hranie nie je povrch dosky ošetrený. Všetci hráči ocenia rýchle zostavenie a hurá na hru. Zložený zaberie minimum miesta - cca 1,5 krát 1,5 metra, niekde v garáži opretý o stenu je takmer neviditeľný.

Zdieľajte článok



Odporúčame stôly na stolný tenis






Ďalšie novinky

Outdoorový stôl na stolný tenis

Outdoor je už zabehnuté slovo označujúce všetko pre vonkajšie športovanie. A označujeme takto aj stoly na stolný tenis, ktoré sa hodia na vonkajšiu hru. Ako ich správne vybrať?

Stôl na stolný tenis na záhradu

Obľúbeným miestom, kam postaviť stôl na stolný tenis, je aj záhrada. Aký stôl si vybrať a ako ho chrániť pred nepriaznivým počasím?

Nové technológie vo výrobe pálok na stolný tenis

Každý hráč stolného tenisu vie, že kvalita hry plne závisí na dobrom výbere rakety čiže rakety. Nové technológie vo výrobe pálok na stolný tenis zaručujú pokročilým aj rekreačným hráčom vysokú rýchlosť a maximálnu kontrolu nad hrou.

všetky novinky